CAL SODHI
D’ARGESTUES

En el petit poble d’Argestues, només hi ha les nostres cases, una petita església mil·lenària, la granja d’ovelles i cabres, i la casa dels nostres únics veïns que porten la granja i la botigueta. Les cases estan envoltades de prats i boscos, amb paisatges espectaculars. Som pioners en l’ús d´energies renovables. La instal·lació d’energia solar fotovoltaica ens dona electricitat des de fa trenta anys. L’aigua calenta es genera amb plaques solars tèrmiques i la majoria de la calefacció es fa amb llenya.

CAL PASTISSER
DE TAÚS

Només una desena de persones viuen en el poblet de Taús tot l’any. Està a tocar de la Reserva Natural de Boumort. Els paisatges i la fauna que envolten la casa són espectaculars. La casa és confortable i romàntica. La banyera d’hidromassatge té vistes al bosc.

LA BORDA DEL FEU
A LA GUÀRDIA D’ARES

Aquesta masia catalana d’alta muntanya es troba en la vall d’habitada més alta de Catalunya. Està envoltada de prats i boscos, amb el riu molt a prop. La natura és esplèndida. Sovint podem veure els cérvols a tocar de casa. Aquest és territori de bolets i de cabirols, guineus, javalins, voltors, àguiles… Actualment, estem treballant en un projecte d’eficiència energètica per instal·lar plaques solars fotovoltaiques que generaran l’electricitat i equips d’aerotèrmia per fer la calefacció i l’aigua calenta.

Informacions de la Reserva

  • Si porteu una mascota, cal comunicar-ho, es cobra un suplement de 25 euros per mascota i per estada, i es deixa una fiança de 100 euros, que es retornen un cop s’ha fet la neteja i comprovat que no hi ha hagut cap desperfecte.
  • A totes les  cases hi ha el parament de la cuina per poder cuinar, plats, coberts, vasos, copes de vi i cava, tasses, la cafetera és de les italianes de tota la vida, que al bullir l’aigua puja el cafè. Hi ha una setrillera amb una mica d’oli, vinagre, sal i sucre, però no suficient per cuinar cada dia, hi ha sabó per rentar els plats i pel rentavaixelles, fregall, baieta, draps de cuina, estovalles…
  • A les habitacions els llits estan fets. Hi ha sabó per les mans, però no xampú ni gel de bany,  hi ha assecador de cabell, planxa, tovalloles de mans i dutxa, però no de piscina. Deixem llenya per l’estufa i la barbacoa, però sovint els clients porten un saquet de carbó perquè així la brasa es fa més fàcil i ràpidament…
  • En els mesos d’hivern, recomanem portar  cadenes al cotxe, encara que molt poques vegades cal utilitzar-les. De novembre a febrer a la muntanya pot nevar en qualsevol moment.

Opinions