CAL SODHI
D’ARGESTUES

Les cases de Cal Sodhi són espaioses, confortables i molt romàntiques. Estan envoltades de prats i boscos i s’obren com un balcó a la vall amb unes vistes espectaculars de les muntanyes. Som pioners en l’ús d’energies renovables. Aquí no ens arriba la línia elèctrica com a la majoria d’europeus, i la instal·lació autònoma d’energia solar fotovoltaica ens dona l’electricitat des de fa trenta anys. L’aigua calenta es genera amb plaques solars tèrmiques i la major part de la calefacció es fa amb llenya. Fem la nostra petita contribució a la preservació de la natura que ens envolta i del planeta, i ens agrada compartir aquesta experiència amb vosaltres.

COM ARRIBAR

A ARGESTUES

El desviament per arribar a Argestues està justament en el punt quilomètric 172 de la C-14, a mig camí entre Organyà i la Seu d’Urgell. Heu de creuar el pont sobre el riu Segre i anar cap a Noves de Segre, que està a dos kilòmetres. Quan arribeu a Noves de Segre, seguiu els indicadors cap a Argestues. Aquí la carretera es fa més estreta, és una carretera de muntanya, però està enquitranada i bé. Continueu sense desviar-vos uns 6 kilòmetres i si teniu la sensació que us heu perdut probablement aneu bé. Quan arribeu als prats d’Argestues, gireu a mà esquerra que fa una petita pujada i ja heu arribat. Alguns navegadors mostren altres rutes per pistes de terra, que són difícils a menys que tingueu un 4×4. L’únic accés per carretera enquitranada és per Noves de Segre.

CAL PASTISSER
DE TAÚS

Taús havia estat un poble d’alta muntanya força gran amb escola, fonda, botigues, ferrer, fuster, capellà, i el nostre avi era el pastisser. A la planta baixa de Cal Pastisser hi havia el bar del poble. La vida va canviar, la majoria de la població va marxar, i ara hem rehabilitat la casa familiar per oferir-vos un allotjament confortable i acollidor en un entorn amb una natura i una fauna realment espectacular. Som a tocar de l’espai natural protegit de la Serra de Boumort amb una important població de cérvols i l’únic lloc de tot Europa on es reprodueixen les quatre espècies de voltors del nostre continent. Podreu descansar en una casa amb molt d’encant i gaudiu d’un entorn privilegiat.

COM ARRIBAR

A TAÚS

El desviament per arribar a Taús està justament en el punt quilomètric 172 de la C-14, a mig camí entre Organyà i la Seu d’Urgell. Heu de creuar el pont sobre el riu Segre i anar cap a Noves de Segre, que està a dos kilòmetres. Quan arribeu a Noves de Segre, seguiu els indicadors cap a Taús. La carretera està enquitranada i bé fins a Taús. Alguns navegadors mostren altres rutes per pistes de terra, que són difícils a menys que tingueu un 4×4. L’únic accés per carretera enquitranada és per Noves de Segre. A l’hivern recomanem portar cadenes encara que molt poques vegades cal utilitzar-les. A la muntanya no se sap mai quan pot caure una bona nevada.

LA BORDA DEL FEU
A LA GUÀRDIA D’ARES

La Borda del Feu ha estat la casa familiar durant tres generacions, i recentment l’hem preparat per llogar i us l’oferim perquè pugueu descansar i gaudir d’un lloc molt especial en plena natura. La casa té zones de jardins, hamaques, menjador en el cobert, piscina exterior, banyera nòrdica, i està envoltada de grans terrenys de la nostra propietat, amb el riu i el bosc molt a prop. La natura i la fauna són espectaculars. Tota la propietat es lloga al vostre grup, i no compartireu cap espai amb cap altre hoste. Actualment, estem treballant en un projecte d’eficiència energètica per instal·lar plaques solars fotovoltaiques per generar electricitat, i equips d’aerotèrmia per fer la calefacció i l’aigua calenta.

COM ARRIBAR

A LA GUÀRDIA D’ARES

El desviament per arribar a la Guàrdia d’Ares està justament en el punt quilomètric 172 de la C-14, a mig camí entre Organyà i la Seu d’Urgell. Heu de creuar el pont sobre el riu Segre i anar cap a Noves de Segre, que està a dos kilòmetres. Quan arribeu a Noves de Segre, seguiu els indicadors cap a la Guàrdia d’Ares. La carretera està enquitranada i bé. Després de passar el poble de la Guàrdia d’Ares trobareu un senyal blava que indica el Tarter dels Manairons i la Borda del Feu. Agafeu aquest desviament a mà esquerra. A la segona senyal del Tarter dels Manairons agafeu el desviament a mà esquerra que fa una pujada i ja heu arribat a la Borda del Feu. Alguns navegadors mostren altres rutes per pistes de terra, que són difícils a menys que tingueu un 4×4. L’únic accés per carretera enquitranada és per Noves de Segre.

Informacions de la Reserva

 • En fer la reserva, es fa el càrrec del 50% del preu de l’estada com a dipòsit de reserva. La resta ja es paga en arribar a la casa.

 • Si es cancel·la la reserva amb quinze dies d’antelació, es retorna el dipòsit de reserva.

 • A totes les cases hi ha el parament de la cuina per poder cuinar, plats, coberts, vasos, copes de vi i cava, tasses, la cafetera és de les italianes de tota la vida que al bullir l’aigua puja el cafè. Hi ha una setrillera amb una mica d’oli, vinagre, sal i sucre, però no suficient per cuinar cada dia. Hi ha sabó per rentar els plats i pel rentavaixella, fregall, baieta, draps de cuina, estovalles…

 • A les habitacions els llits estan fets, hi ha sabó de mans, però no xampú ni gel de bany, assecador de cabell, planxa, tovalloles de mà i de dutxa, però no de piscina.

 • Totes les habitacions són dobles per màxim de 2 persones.

 • A les cases de Cal Sodhi d’Argestues hi ha un sofà llit que poden utilitzar els nens. Demaneu disponibilitat i us informarem del suplement.

 • Un nen menor de tres anys pot dormir amb els pares o en bressol. Cal que ens ho feu saber.

 • Deixem llenya per l’estufa i la barbacoa. Sovint els clients porten un saquet de carbó perquè així la brasa es fa més fàcil i ràpidament.

 • A Cal Pastisser de Táus no hi ha barbacoa.

 • Si porteu mascota, cal comunicar-ho, es cobra un suplement de 25 euros per mascota i estada, i es deixa una fiança de 100 euros, que es retorna un cop s’ha fet la neteja i comprovat que no hi ha hagut cap desperfecte. Les mascotes no poden deixar-se soles a casa.

 • Us recomanem haver fet compra abans d’arribar perquè les botigues són lluny. Si veniu a les cases d’Argestues, segur que us agradarà fer una visita a la botigueta de productes de proximitat de la Granja d’Argestues.

 • A l’hivern recomanem portar cadenes encara que molt poques vegades cal utilitzar-les. A l’hivern a la muntanya no se sap mai quan pot caure una bona nevada.
 • Les banyeres nòrdiques exteriors de la Borda del Feu i Cal Sodhi, en els mesos d’hivern es desaigüen perquè no es gelin.

Opinions